Освен близо днес бе пусната в движение и отсечка, дълга 7.5

...
Освен близо днес бе пусната в движение и отсечка, дълга 7.5
Коментари Харесай

Втора отсечка за деня - пуснаха в движение 7.5 км от пътя Ботевград - Мездра

Освен близо през днешния ден бе пусната в придвижване и  отсечка, дълга 7.5 км, от новостроящия се скоростен път I-1 Ботевград-Мездра. Трасето бе тествано с български състезателен автомобил, обагрен с националния трикольор. 

На церемонията участва министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който посочи усилената си работа с изпълнителя, тъй че да се облекчи оптимално придвижването за българските жители преди Великденските празници. Гости на церемонията бяха заместник-министър Николай Шушков, регионалния шеф на Софийска област Радослав Стойчев, ръководителят на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " Венцислав Ангелов и други.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики означи, че са отстранени дадени през предходната седмица забележки по отношение на новооткрития сектор. От ЕЦТБ са направили ревизия по пътна сигурност на правата, а по-конкретно на трасето сред селата Скравена и Новачене.

Екип от специалисти ревизираха положението на пътя, в това число отводнителните уреди, дилатационните фуги при мостовите уреди, водостоците, пътните знаци и маркировките, ограничаващите системи за пътища, както и положението на откосите зад шумоизолиращите бариери.

Установено е, че на някои места към момента не са почистени отпадъците, оставени от строителните служащи към пътя. В същото време някои от капаците на информационните шахти към момента не са били сложени, а зад шумоизолиращите бариери са открити битови и строителни боклуци.
 Снимка 614398
Източник:

От ЕЦТБ установяват, че пътните знаци и пътните маркировки са изпълнени съгласно план а за организация на придвижването. Широчината на платното за придвижване е 7 м, а детайлите С14.1. са изпълнени с фолио от клас, който надвишава минималните нормативни условия, настоящи в България.

Експертите обаче са с негативно мнение по отношение на поставената пътна маркировка, която следва да се ревизира доколко дава отговор на настоящите нормативни условия. От ЕЦТБ напомнят, че неведнъж са съветвали Министерство на регионалното развитие и АПИ да заобикалят слагането на така наречен термопластик, защото това е несъответствуващ материал за пътна маркировка в съответните географски ширини.

Екипите на Европейския център за транспортни политики са установили още, че бетонът на шумозащитната бариера е с неприятно качество, като е налице разслояване, което в композиция със солните смеси единствено след една зима ще докара до увреждането му. Отчитат, че това е неприемливо за новопостроен път.

Освен това асфалтът няма явен силует, а връзката с банкета ще бъде компрометирана незабавно, като липсва и уплътняване. Експертите показват, че линейните отводнители са с друго равнище на нивелация и са по-високи от асфалта, което е евентуално ще докара до задържането на вода на платното. Канавките и отводнителни канали пък били като за краткотрайно строителство.
 Снимка 614397
Източник:

Според ЕЦТП употребата ще покаже всичките тези недостатъци съвсем незабавно.

Експертите приканват АПИ също да обърне внимание на нуждата от ремонт на съществуващото трасе на път I-1, което се намира в рисково положение. След стартирането на скоростния път остарялото трасе ще играе второстепенна роля, като при пътни произшествия или ремонт на главното, придвижването да бъде пренасочвано още веднъж от там.

Екипът на ЕЦТП ще направи повторна ревизия 4-6 месеца след въвеждането в употреба, с цел да се ревизира какво ще бъде положението на пътя след стартирането му.
 Пуснаха 6.4 км от Автомагистрала
Пуснаха 6.4 км от Автомагистрала " Европа " в придвижване

До края на месец май се чака да бъде изпълнен целият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " до Драгоман
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР